Duizeligheid behandeling

Oorzaken

Er zijn diverse oorzaken voor het ontstaan van duizeligheid omdat er diverse delen van het lichaam bij betrokken zijn, onder andere de ogen, het evenwichtsorgaan, spieren en gewrichten.

“Duizeligheid is een veelvuldig onderkende klacht, met name die van draaiduizeligheid”

Effectief behandelen

Vaak zijn nekklachten de aanleiding voor het ontstaan van duizeligheid. Dit kan effectief behandeld worden door de fysiotherapeut. Ook dry needling kan hierbij van grote meerwaarde zijn. Een veelvuldig onderkende klacht is die van draaiduizeligheid, niet te verwarren met de ziekte van Menière.

Kenmerken van draaiduizeligheid

 • Acuut ontstaan

 • Klachten bij het gaan liggen of overeind komen in bed

 • Het gevoel dat de wereld om je heen draait

 • Misselijkheid en soms zelf overgeven

 • Onzekerheid

De medische benaming voor draaiduizeligheid is Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid, ook wel BPPD. De duizeligheid die hierbij optreed is heftig en kortdurend. De exacte oorzaak van BPPD is niet bekend, maar het probleem ligt in het evenwichtsorgaan. Doordat dit niet goed functioneert ontstaat de draaiduizeligheid en meestal is er hierbij een typisch beweging van de ogen zichtbaar.

Draaiduizeligheid behandeling

Door middel van een zogenaamde kiepproef wordt de diagnose BPPD gesteld. Hierbij wordt het lichaam vanuit een zittende positie snel en plotseling naar achteren bewogen, waarbij het hoofd een bepaalde positie aanneemt. Dit wordt de Dix-Hallpike test genoemd en wordt ook nog wel eens de Epley genoemd. De Epley komt hiermee overeen, echter dit is de behandeling van de draaiduizeligheid.

De fysiotherapeuten van Fysioconnect in Oud-Beijerland zijn expert op dit gebied door hun opleiding in en nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Duizeligheid in Apeldoorn en kunnen u effectief behandelen voor draaiduizeligheid. Vaak zijn de klachten binnen enkele behandelingen weg. Met ondersteunende oefeningen voor thuis en de juiste adviezen kunt u weer volledig functioneren.

Wat kost een afspraak voor duizeligheid?

De behandeling voor duizeligheid valt onder de fysiotherapeutische behandelingen. Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt dit vrijwel altijd vergoed door de verzekering.

Snel een afspraak maken?

Schrijf u dan in via ons patiëntportaal en maak een afspraak. Bent u al ingeschreven? Dan kunt u gewoon inloggen met uw gegevens.

ADC Voorlichting Evenwichtsorgaan

KNO-arts Tj. D. Bruintjes legt de werking van het evenwichtsorgaan uit.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Fysioconnect heeft in totaal 3 behandellocaties.

Openingstijden locaties.

 • Hoofdvestiging Oud-Beijerland
  Maandag:
  Dinsdag:
  Woensdag:
  Donderdag:
  Vrijdag:
  07:30 – 21:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
  07:30 – 22:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
 • Locatie ’s-Gravendeel
  Dinsdag:
  Woensdag:
  Donderdag:
  07:30 – 22:00 uur
  07:30 – 21:00 uur
  07:30 – 21:00 uur

Direct contact opnemen met uw therapeut.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

3 + 2 = ?

Fysioconnect