Fysiotherapie

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedische specialisatie welke zich bezighoudt met klachten aan het menselijk lichaam, met name het houdings- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut is een specialist in beweging en kan het herstelproces tijdens een blessure inzetten of versnellen.

Wanneer kan ik terecht voor fysiotherapie op maat?

De fysiotherapeut is al sinds 2006 direct toegankelijk zonder verwijzing van de huisarts. Wanneer je klachten hebt aan het bewegingsapparaat kun je terecht voor een afspraak, maar ook na een ziekenhuisopname voor bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie of na een kruisbandreconstructie. Fysioconnect heeft verschillende specialismen in huis om jou verder te helpen met je herstel. Naar aanleiding van een eerste gesprek bepalen wij een fysiotherapie traject op maat dat perfect aansluit bij jouw klachten.

Hoe ziet een eerste afspraak eruit?

Behandelplan

Na de intake, waarbij er een vraaggesprek wordt gevoerd, volgt een lichamelijk onderzoek. Samen met jou als patiënt stellen we een behandelplan op welke volledig is toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Zo creëren we een traject op maat waarin een snel herstel centraal staat.

Hoe ziet een behandelplan eruit?

Een behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht, de actualiteit van de klacht en het bijbehorende herstelproces van het lichaam. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van de klachten. Je krijgt daarom verschillende oefeningen mee naar huis om het herstel te versnellen en de klachten in de toekomst te voorkomen.

Wat doet de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur en kan bestaan uit:

 • Adviseren/ informeren

 • Oefenen en sturen van bewegingen

 • Coördinatieoefeningen

 • Spierkrachttraining

 • Eventueel voorzien in hulpmiddelen

 

De fysiotherapeuten van Fysioconnect blijven up-to-date met de laatste behandeltechnieken door een constante bijscholing en het lezen van vakliteratuur. Zo kunnen wij jou van de beste behandeling voorzien, wat bijdraagt aan de snelheid waarmee jij herstelt.

Wat kost een fysiotherapie behandeling op maat?

Indien je aanvullend verzekerd bent, wordt fysiotherapie vrijwel altijd vergoed door de verzekering. Mocht je dit niet zeker weten, vraag het dan altijd voor de zekerheid na bij je zorgverzekeraar.

Snel een afspraak maken?

Wil jij de voordelen ervaren van onze fysiotherapie op maat? Schrijf je dan in via ons patiëntportaal en maak een afspraak. Ben je al ingeschreven? Dan kun je gewoon inloggen met je gegevens!

“Today it hurts, tomorrow it works”

Neem contact op

Fysioconnect heeft in totaal 2 behandellocaties.

Openingstijden locaties.

 • Hoofdvestiging Oud-Beijerland
  Maandag:
  Dinsdag:
  Woensdag:
  Donderdag:
  Vrijdag:
  07:30 – 21:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
  07:30 – 22:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
 • Locatie ’s-Gravendeel
  Maandag:
  Dinsdag:
  Donderdag:
  09:00 – 17:00 uur
  07:30 – 20:00 uur
  07:30 – 17:00 uur

Direct contact opnemen met jouw therapeut.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.