Werkplekadvies

Hoe gezond is de werkhouding van jouw medewerkers?

Wij geven deskundig advies aan je medewerkers

Voelen je medewerkers zich na een werkdag stijf of verkrampt waardoor ze hun werk niet meer goed uit kunnen voeren? Dan is het aan jou als werkgever om deze klachten bij de oorzaak aan te pakken! Onze bedrijfsfysiotherapeut of ergonoom voert graag een werkplekonderzoek uit op locatie om de oorzaken van de klachten vast te stellen en een helder advies te geven over de juiste werkhouding. Dit werkplekadvies is direct toepasbaar in de praktijk en kan helpen bij het verminderen en voorkomen van nek- en rugklachten, zoals RSI bijvoorbeeld.

“De perfecte werkplek faciliteert je medewerkers om hun werk zo ontspannen en goed mogelijk te doen”

Wat houdt een werkplekonderzoek in?

Welke werkplekken onderzoeken we?

We analyseren de verschillende omstandigheden op de werkvloer en brengen de klachten van de medewerkers in kaart. Hieruit volgt een direct toepasbaar werkplekadvies dat toespitst op de klachten van ieder individu, met als doel de huidige klachten te verminderen of verhelpen en toekomstige klachten bij medewerkers te voorkomen.

Hoe pakken wij het werkplekonderzoek aan?

In een persoonlijke intake met je medewerker(s) bespreken we de hulpvraag. Op basis daarvan bepalen we het doel van het werkplekonderzoek en het advies. Het onderzoek voeren we direct uit en we maken een plan van aanpak dat past bij de specifieke situatie van de medewerker. Op deze manier kunnen klachten effectief aangepakt worden en kunnen we snel een specifiek werkplekadvies geven. Zo weet je medewerker meteen hoe die zijn werkplek en werkhouding kan verbeteren, waarmee eventuele klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De digitale versie van het plan van aanpak wordt na het werkplekonderzoek opgestuurd, zodat de tips altijd terug te lezen zijn.

Wat kost werkplekadvies van Fysioconnect?

De omvang en de kosten van een ergonomisch werkplekonderzoek zijn per situatie verschillend. De kosten berekenen we tegen een vast uurtarief. Wil je weten hoeveel ons kwalitatieve werkplekadvies voor jou kost? Neem dan contact met ons op.

Voordelen van een werkplekonderzoek

 • Je medewerkers krijgen praktisch toepasbare tips;

 • We geven een werkplekadvies volgens de richtlijnen van de ergonomie;

 • Je medewerker is na een werkdag niet stijf of verkrampt;

 • Voor jou als werkgever zijn vitale medewerkers kostenbesparend op de lange termijn;

 • Onze adviezen zijn haalbaar voor iedere organisatie, zowel praktisch, als financieel;

 • We maken een professionele rapportage voor de organisatie.

Wil je meer weten over werkplekadvies en hoe je door de proactieve inzet van een werkplekonderzoek kosten kan besparen?

In een persoonlijk gesprek vertellen wij je graag meer over onze aanpak.

Een goede houding voor je werknemers

Een goede houding is alleen mogelijk met een goede inrichting van de werkplek. Als werkgever kan je jouw werknemer hierin faciliteren. Bij computerwerkzaamheden gaat het bijvoorbeeld om de hoogte van het bureaublad, de kijkhoek naar het beeldscherm, de instellingen van de stoel en een goede ondersteuning voor polsen en voeten. Door hierop in te spelen draag je als werkgever bij aan een correcte werkhouding voor je medewerkers. Je medewerkers hebben dan minder last van klachten en dit werkt kostenbesparend op de lange termijn. Fysioconnect geeft je medewerkers een duidelijk en direct toepasbaar werkplekadvies voor de verbetering van hun houding, zodat er direct resultaat behaald kan worden.

Neem contact op

Fysioconnect heeft in totaal 2 behandellocaties.

Openingstijden locaties.

 • Hoofdvestiging Oud-Beijerland
  Maandag:
  Dinsdag:
  Woensdag:
  Donderdag:
  Vrijdag:
  07:30 – 21:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
  07:30 – 22:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
  07:30 – 18:00 uur
 • Locatie ’s-Gravendeel
  Maandag:
  Dinsdag:
  Donderdag:
  09:00 – 17:00 uur
  07:30 – 20:00 uur
  07:30 – 17:00 uur

Direct contact opnemen met jouw therapeut.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.